Jump to content

Photo

www.fszone.rs ideja

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Djole

Djole

Captain

• Members
  • 231 posts

Posted 11 November 2011 - 02:25 PM

Gospodo, hteo bih da vam predstavim jedan projekat o kom razmišljam već neko vreme. FS komuna se u Srbiji neprestalno širi, ali nedostaje neko mesto gde bi svi zaljubljenici mogli da se okupe na jednom mestu, bez obzira da li lete online na nekoj od dve mreže ili offline. Takođe je često bio problem i pronalaženje dodataka vezanih za ovaj region, naročito posle sloma Avsim-a kada je gomila prešla na flightsim.com kada počinju problemi zbog njihove česte zagušenosti servera. Zbog toga sam počeo da razmišljam o pokretanju sajta (za sad je ideja www.fszone.rs) koji bi imao nekoliko delova.

Prvi i najvažniji deo je deo sa bazom fajlova (nešto slično pomenutim Avsim i flightsim servisima) koji predstavljaju vaše radove i radove drugih ljudi koji su vezani za našu zemlju, a što da ne i prijateljske zemlje iz okruženja (prvenstveno mislim na BiH, CG i HR). S obzirom da paket koji planiram da uzmem za ovaj projekat dozvoljava neograničen prostor na disku i bandwidth ne bi bilo problema što se prostora i brzine preuzimanja tiče s obzirom da bi ova baza u odnosu na avsim i flightsim bila daleko manjaa. Drugi deo bi bio tematski forum za sve ono što nema veze sa letenjem na mrežama (dakle vaš forum i forum srpske ivao divizije ne bi bili ispražnjeni od članova). Jednoga dana nadam se da će moći da se realizuje i treći deo sajta gde bi naši ljudi davali svoje recenzije raznih dodataka za FS, ali otom potom.

Sve bi ovo naravno bilo ponuđeno potpuno besplatno dokle god budem mogao da od sopstvenih prihoda finansiram hosting i domen. Sajt bih sam napravio (html, php i mysql su mi praktično maternji jezici :D) a jedino bih potražio pomoć oko održavanja.

Interesuje me vaše mišljenje o ovome i koliko bi ovakav projekat bio podržan od strane ove Vatsim zajednice.

Puno pozdrava,
Djole

P.S. Ukoliko smatrate da sam omašio sobu izvinjavam se :)

Edited by Djole, 11 November 2011 - 02:26 PM.

#2 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 11 November 2011 - 02:56 PM

Mogu da te spojim sa ljudima sa Avsima ako hoces, pa mozes cak da odradis sajt AvsimRS, kao sto su rusi odradeli AvsimRUS.

U sustini dobra je ideja, podrzavam te u potpunosti. :sup:

Edited by dallyborr, 11 November 2011 - 02:57 PM.

#3 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 228 posts

Posted 11 November 2011 - 03:30 PM

U sustini dobra je ideja, podrzavam te u potpunosti. :sup:

takodje :D

#4 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,398 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 11 November 2011 - 05:02 PM

Nije losa ideja, samo treba biti spreman posvetiti veliki deo svog vremena, i novaca iz svog dzepa da bi se to ostvarilo. :) Primetices da dobar hosting obicno kosta dosta para i to je ono sto razdvaja uspesne sajtove od onih koji brzo postanu neinteresantni jer su tesko-dostupni.

Inace, bas juce sam procitao neki elaborat sa zakljuckom da ako se sajt ucitava duze od 2 sekunde, 30% posetilaca odustaje od daljeg citanja sajta. :)

#5 Djole

Djole

Captain

• Members
  • 231 posts

Posted 15 November 2011 - 02:37 PM

Hvala na podršci. Za sad imam nekolicinu ljudi koji su voljni da učestvuju u ovom projektu.

#6 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 01 December 2011 - 01:54 PM

Svaka cast za ideju, guraj to koliko mozes pa ako zapne javljaj da ti pomognemo ;)

#7 Djole

Djole

Captain

• Members
  • 231 posts

Posted 13 December 2011 - 04:14 PM

Hvala :sup: :sup:

#8 Djole

Djole

Captain

• Members
  • 231 posts

Posted 30 March 2012 - 01:45 PM

Samo sam hteo kratko da napišem da od ovoga neće biti ništa jer više nemam ni vremena, ni ljudi, ni para a više ni volje da se upuštam u ovo.

Pozzz

#9 Milan Tomin

Milan Tomin

Captain

• Members
  • 686 posts
  • Interests:Padobranstvo, letenje i sve vezano za above the ground :)
  • VATSIM ID:961633

Posted 04 April 2012 - 11:34 PM

:))))))) brzo si nesto odustao :D

#10 Sava

Sava

Events Coordinator

• Administrators
  • 1,521 posts
  • VATSIM ID:1109329

Posted 07 April 2012 - 01:33 PM

Da ne otvaram novu temu, napisacu ovde.
Ja sam jos odavno imao temu da uradim nesto slicno, a kako od ovoga izlgeda nece biti nista, pokrenuo sam svoju pricu.

Ono sto ce biti dostupno na novom sajtu je:
- Forum ( najnovija IP.Board verzija, 3.3)
- Addon Library ( baza addonova za simulator, podeljena u kategorije gde ce svaki registrovani clan moci da dodaje svoje addonove)
- Recenzije i Blogovi ( Svi clanovi ce moci da imaju svoj blog koji ce biti hostovan na nasem serveru. Na svom blogu ce biti u mogucnosti da pisu recenzije addonova ili bilo sta sto ima veze sa FS. Takodje ce biti dostupni i takozvani grupni blogovi gde ce biti omoguceno da jedan tim radi na jednom blogu. )
- Chat
- FS Novosti (kojima ce moci i clanovi da doprinose sa tim sto ce moderator morati da potvrdi unos

Ono sto je zgodno je to sto ce za sve ovo biti potrebna samo jedna registracija koja ce biti povezana sa svim funkcijama.
Sa obzirom da sam sledece cele nedelje slobodan i imam vremena da se celoj prici posvetim maksimalno, racunam da nece trebati dugo da sve bude spremno.

EDIT: Ako je neko spreman da pomogne neka mi se javi na PM.

#11 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,415 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 07 April 2012 - 03:11 PM

Super...A onda cemo da se tucamo

jajima :P

Edited by Cane, 07 April 2012 - 03:12 PM.

#12 sale

sale

Captain

• Members
  • 355 posts
  • VATSIM ID:1002144

Posted 14 April 2012 - 08:10 AM

:))))))) brzo si nesto odustao :D

Ne mogu da verujem, Tomine odakle si se ti pojavio? Vise sam vidjao Ban ki Muna od tebe jbt.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users