Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Saitek Pro Flight Yoke system
SCGvACC Forum > Pilot's corner > Hardware
Pages: 1, 2
marko mitic
pa dobro 8 soma gore dole smile.gif ali u uscu imaju i pedale u onoj prodavnici BIG BANG
psp-man
QUOTE(marko mitic @ Jan 11 2010, 10:58) *

pa dobro 8 soma gore dole smile.gif ali u uscu imaju i pedale u onoj prodavnici BIG BANG

ima i toga i jos mnogo cega smile.gif
Nikola
ma kakvih 20 soma, 15 je sve je i pro flight i pedale i oni instrumenti, sve po 15 smile.gif
Sava
QUOTE(Nikola @ Jan 11 2010, 12:05) *

ma kakvih 20 soma, 15 je sve je i pro flight i pedale i oni instrumenti, sve po 15 smile.gif

Da..evo ja sam juce bio..i Yoke i quad su 15 a pedale isto..instrumente nisam video.Ali generalno taj BIG BANG je skup..Ja sam video za 11 soma u Knezu u IPS(onaj blize kalisu, na dva sprata..e pa dole)..
Aj vozdra
zeljkok
ljudi ima li dje to da se kupi ovamo kod nas u Crnu Goru confused.gif
Aleksandar Strugar
QUOTE(zeljkok @ Jan 14 2010, 01:28) *

ljudi ima li dje to da se kupi ovamo kod nas u Crnu Goru confused.gif

Ima vjerovatno,ako nema izlozeno u radnji,pogledaj moze li kako da se naruci,a oni ce pogledati kod svojih dobavljaca smile.gif
A to ces kod nas platiti minimum 200-250 eura biggrin.gif
zeljkok
a potrazicu malo taman cu danas do grada iskocit da vidim ima li sto,fala aco biggrin.gif
zeljkok
aco pogleda sam danas u deltu tamo nisu nista dobijali od kako smo ja i ti bili zadnji put smile.gif
Aleksandar Strugar
QUOTE(zeljkok @ Jan 14 2010, 20:54) *

aco pogleda sam danas u deltu tamo nisu nista dobijali od kako smo ja i ti bili zadnji put smile.gif

Haha,jbg pogledaj jos negdje,imas jos radnji u PG,nije jedina u delti tongue.gif
Inace koliko znam nece vise da bude PC-a za prodaju ni opreme,samo bijela tehnika smile.gif
Nego smo se odaljili od teme,ako ti sto treba nazovi slobodno ili posalji PM biggrin.gif
Danilo
U Crnoj Gori ne mozes da kupis ni krsten dzojstik to nike ne kupuje... ne nadajte se ovome bez da porucimo.

Mada ja ne bih jos prelazio na rogove smile.gif
zeljkok
pogledao sam ja jos ponedje ali nema,a danilo ovdje nemas nista a kamo li ovaj plane.gif nego cu vidjet da u drbiju to nadjem pa da narucim biggrin.gif
Djole
http://www.pilotshop.rs/pilot-accessories/...oke-system.html

Salju svuda po Srbiji, a cini mi se i u Crnu Goru (nemojte da me drzite za rec, posto sam i ja dobio odgovor od druga koji radi u Grapolu "mislim da hoce da posalju")... 153evra + dostava od 350 dinara... Ista firma prodaje i drugi Saitekov pro flight hardver.
zeljkok
ok,hvala puno djole raspitat cu se biggrin.gif
Sava
Da ne otvaram novu temu..
Razmisljam da kupim posle kompa i pedale Saitek(mislio sam letos da kupim al nije bilo)

Kakvi su utisci...jer ima neko..
Sta je pozitivno, negativno??

Kakav je osecaj u odnosu na pravi avion?
plane.gif plane.gif
Nikola
Zanima me, ko ima ovaj dzojstik, imam problem sa njim, nekad sedesi da skripi kad vrtim na desnu stranu shto uzasno iritira, el se josh nekom deshava. I kako vam se cini ona metalna cevka u sredini, ja imam utisak da uopshte nije podmazana. smile.gif

Inace, osim ovog problemcica sa skripanjem koje se javi ponekad i velike dedzone u sredini koja ume da zasmeta pri sitnim korekcijama, posle skoro 2 meseca koriscenja mogu da kazem da je opravdao ocekivanja. smile.gif
Stefan
Sto se tice cevi i meni se cini da nije podmazana, ponekad ispusta zvuke sl nekom trljanju metal o metal, a i nekad malo zapne. A oko deadzone, probaj da metnes u podesavanjima sve deadzone na 0, a sensitivities na maximum, mislim da sam negde procitao da mu je to najbolje podesavanje, ali jos nisam probao tongue.gif
Sava
I kod mene isto..imam taj cudan osecaj sa osovinom ranting.gif ranting.gif ranting.gif
Marjan
I kod mene se cuje, to je zapravo deo "as real as it gets" ako letis kao JAT biggrin.gif
Sava
QUOTE(Marjan @ Feb 8 2010, 14:33) *

to je zapravo deo "as real as it gets" ako letis kao JAT biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
A sta je sa ovim gore pedalama,..ima neko?

Djole
Problem sa sipkom se lako resava tako sto se u onaj prorez sa strane stavi malo masinske masti za podmazivanje. Najbolje bi bilo da se otvori volan (jedno 16 srafova sa donje strane) i da se isto uradi i sa unutrasnje strane a sama sipka da se poprska lubrikantom u spreju. Zatim se malo drnda napred-nazad levo-desno da se lubrikanti lepo uvuku u svaki deo.
Danilo
da .. i onda kad ti se nakkupi prasina na isprskani deo sa lubrikantom pa se to sve fino zacementira mozes da bacis sve ukljucujuci i sto koji si vec prije toga izbusio za svu tu skalameriju smile.gif

plastika je to. Po meni jos niko nije izvacio kvalitetan flight joke ... recesija pa se sa mojim projektom stalo e to bi bio uredjaj smile.gif

Nikad necu zaboraviti veljine oce kad mi je dao da probam njegov joke smile.gif ne tako ne grubo polako a ona plastika cvrci smile.gif hahahah
Aleksandar Jacimovic
QUOTE(Danilo @ Mar 10 2010, 20:48) *

Nikad necu zaboraviti veljine oce kad mi je dao da probam njegov joke smile.gif ne tako ne grubo polako a ona plastika cvrci smile.gif hahahah

da,jako dobro poznata 'cvrstina' CH-a,pogotovo rud.pedale,uvek se izuvam biggrin.gif
Tosa
Konacno danas narucujem ceo paket, rogove, gas i pedale, e sad pitanje za vas koji imate i pedale, da li su pedale sinhronizovane kao i na pravom avionu, levu pedalu guras ka dole a desna ti se vraca gore i obrnuto, to me zivo interesuje

Pozdrav
Nikola
naravno :)
Tosa
Sa slika na sajtu mi se ucinilo da ne moze sto je jako glupo pa rekoh da pitam pre no sto pazarim. Poruceno danas i stize mi s pocetka septembra.
Nikola
Sava
Srecna kupovina..
Ja nemam pedale i evo malo se nerviram zbog yoke-a i quadranta

1. problem

Jedan on onih pinova na kablu od quadranta se iskrivio (pitaj boga kako ) pa sam se dosta zajebavao da na kraju nisam nista popravio..Quadrant radi ali kad ga proveravam u Control Panelu kad pomeram rucice i kad prestanem da ih pomeram ona skala se jos malo pomera smile.gif Takodje je malo labaviji kad se ubaci pozadi ali eto ) U FS nikakvi problemi ali me to nerviralo biggrin.gif
2. Ovo me mnogo nervira biggrin.gif

Osovina od yokea je nekako suva..
najvise dolazi do izrazaja kada skrecem i penjem ga smile.gif
Kao i kada ga povucem ka sebi pa onda gurnem od sebe e pa na tom prelazu tamo gde ulazi osovina se oseti da je malo suvo..
Moram necim da ga podmazem.. mada ja mislim da je normalno da se to vremenom osusi..ja ga ipak imam evo sada vise od godinu dana

Ponekad imam utisak ko da sam defektan uzeo biggrin.gif
Nikola
Malo tovatne resava problem Mada, opet to dovodi do novog problema tongue.gif
Sava
I to sto kazes biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Tosa
To oko tovatne pitaj Velju, on ima najvise iskustva sa njom biggrin.gif
Sava
Vi samo Velju prozivate smile.gif
I nikola i ti u razmaku od 30 min

mr_green.gif mr_green.gif
Tosa
Konacno mi je stiglo sveto trojstvo, rogovi sa gasom i pedale i nemam reci, ne zalim ni pare koje sam dao jer je osecaj totalno drugaciji a opet dosta realniji od dzojstika koi sam imao a bio je jako dobar. Savetujem da ko moze neka kupi ovo i nece se pokajati.

Pozdrav
Sava
Cestitam na kupovini!
Da te lepo sluzi!
Tosa
Ajde pomagajte, sve mi radi sem dve stavri, ne mogu da namestim riverse da mi se otvaraju i ne mogu tj. ne umem da podesim kocnice za nozne komande. Zna li to neko?

Pozdrav
Sava
Ja sam reverse namestao ovako:
odes tamo u assigments i gledas koja komanda za gas se aktivira na F2 i onda kliknes na to i kad te pita kojom komandom oces da zamenis ti gas spustis u reverse smile.gif a posle ako te zeza pomeris onaj slajder pored te kontrole u suprotnu stranu(ne mogu da se setim u koju bese, odavno sam ja to namestao...)

Za pedale ti ne mogu pomoci jer ih nemam..javi sta si uradio
Danilo
QUOTE(Tosa @ Oct 15 2010, 23:46) *

Ajde pomagajte, sve mi radi sem dve stavri, ne mogu da namestim riverse da mi se otvaraju i ne mogu tj. ne umem da podesim kocnice za nozne komande. Zna li to neko?

Pozdrav

Haaaa sad tu nastupam ja ajd ekaci se na skype da ti pomognem oko toga smile.gif

To moras kroz fsuipc

Mislim daje bolje da sve to konfigurisete kroz fsuipc jer je i bolji odziv i preciznije moze da se tjunuje sve.

A i mozete da odredjene dugmice bindujete prema specificnom avionu da obavlja mouse klick na neki ninstrument ... recimi zuoom+ ili zoom- na neki instrument ... sto fs sam po sebi nebi dozvolio / pogotovo ako addon nema mogucnost da konfigurise to...

Recimo ja sam to bindovao u PMDG za tx c/stb ... imam dugme za to smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.