Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Saitek Pro Flight Yoke system
SCGvACC Forum > Pilot's corner > Hardware
Pages: 1, 2
Sava
Ja sam se odavno uclanio ali nisam stizao da dodjem na site ali evo me ponovo.

Jer neko od vas ima iskustva sa Saitek Pro Flight Yoke system.Uzeo bih sa pedalama i vecim throttle quadrantom.

Koji su utisci
Nikola
QUOTE(Sava Markovic @ Jul 20 2009, 21:52) *

Jer neko od vas ima iskustva sa Saitek Pro Flight Yoke system.Uzeo bih sa pedalama i vecim throttle quadrantom.

Koji su utisci

Ja imam throttle sa 3 rucice, taj koji dodje uz pro flight joke, postoji mogucnost da se uzmu 2 pa da ima 6 rucica ukupno, s tim shto to ide na 2 USBa... savrsheno radi...za ostalo ne znam
Sava

Koji su utisci

Ja sam cuo da se posle nekog vremena osovina susi i da onda mora da se rasklapa i da se prska sa WD40.

Koliko dugo ga ti imas?
nikolatutoric
Ja ga vec godinu koristim i nista nisam dirao ni podmazivao. Radi super.
psp-man
QUOTE(nikolatutoric @ Jul 21 2009, 06:46) *

jel to onaj SAITEK sto kosta samo volan 12000 RSD a gas i flaps po 6,7000 RSD????
ako je to imali su ga u USCU
Nikola
QUOTE(psp-man @ Jul 21 2009, 10:57) *

jel to onaj SAITEK sto kosta samo volan 12000 RSD a gas i flaps po 6,7000 RSD????

mnogo je to...u Dubaiu ja uzeo za 2800RSD throtttle kad se preracuna
nikolatutoric

Jeste, volan i gas 12000 RSD, a pedale su posebno kostale jos 12000.
Sava

Da to je taj.
Stefan
Jel neko mozda napravio profile sa onim SST softverom od njega, za Wilco 737? I da li je neko uspeo da koristi druge 2 poluge od kvadranta za npr mixture, posto meni jedino ova od throttle radi, dok ove dve druge se ne odazivaju u FS, a u Calibration rade normalno?
Ivanz80
QUOTE(Stefan @ Sep 18 2009, 22:18) *

Jel neko mozda napravio profile sa onim SST softverom od njega, za Wilco 737? I da li je neko uspeo da koristi druge 2 poluge od kvadranta za npr mixture, posto meni jedino ova od throttle radi, dok ove dve druge se ne odazivaju u FS, a u Calibration rade normalno?

Pokusaj kroz FSUIPC - Axis assignment - Rescan - pomeris polugu pa npr. ja za 737 koristim levu i srednju za throttle a desnu za flaps. E sada , kada u padajucem meniju biras funkciju za zadatu polugu obavezno biras sa Axis u prefiksu, znaci Axis Throttle 1 za kontrolu potiska levog motora... Axis Flaps...

Stefan
QUOTE(Ivanz80 @ Sep 18 2009, 22:57) *

QUOTE(Stefan @ Sep 18 2009, 22:18) *

Pokusaj kroz FSUIPC - Axis assignment - Rescan - pomeris polugu pa npr. ja za 737 koristim levu i srednju za throttle a desnu za flaps. E sada , kada u padajucem meniju biras funkciju za zadatu polugu obavezno biras sa Axis u prefiksu, znaci Axis Throttle 1 za kontrolu potiska levog motora... Axis Flaps...

Uopste mi ovu trecu polugu (onu sa crvenom kapicom) ne prepoznaje FSUIPC. I kako si namestio tu rucicu da ti radi po stepeni, tj. kako znas koliki ti je stepen kada je pomeras? smile.gif
Ivanz80
http://fsuipc.simflight.com/beta/CH_Controls_with_FSUIPC.pdf

A pre svega pokusaj i ovo :

Izvuci USB prikljucak quadranta iz kompa.

Idi na start/run i pokreni regedit.

Nakon otvaranja editora u levom delu ces imati listu foldera sortiranu sledecim redosledom...

HKEY_LOCAL_MACHINE (CURRENT_USER if on VISTA)
System
CurrentControlSet
Control
Media Properties
Private Properties
Direct Input

U folderu Direct Input obrisaces svaki folder koji pocinje sa VID_06A3.U

Kada zavrsis sa ovim, zatvori editor. Prikljuci quadrant na USB port i pomeri sve poluge 4 puta od 0-100%.

Odes do control panela/game controllers/properties i proveri da li se quadrant ponasa normalno.A zatim iznova pokusaj kroz FSUIPC , trebalo bi da "ozivi" i treca poluga.
Stefan
Resio sam problem sa prepoznavanjem trece poluge tako sto je u FS, sensitivity za nju bio na 0, povecao sam i sad radi kako treba smile.gif
JAT297

Koji su utisci

Takodje imam sajtekov youke i Throtle Q sto se isporucuje sa njim.
Sto se tiche podmazivanja osovine smile.gif evo ja ga vec imam dugo vremena i nema potrebe ,,ali postoji jedan problem sa sajtekom a to je " PHANTOM KEY " npr u toku leta sve sasvim slucajno mogu da ti se spuste tockovi ili tipa da ti se izbacuju flapsovi bezobzira sto nisi nikakvo dugme pritisnuo zato se i zove phantom key:)
inache nema nikakvog pravila mozes da letis na ruke 40 mina i da sve bude ok a mozes da lietis i 5 mina i da krenu fore sa tockovima ili da ti se promeni pogled sto se meni ne mali broj puta desavalo smile.gif a posebno je zanimljivo na finalu . Pozdrav
Stefan
Verzije proizvedene posle prvog kvartala 2008. nemaju vise taj problem.
Iceman_37
E ljudi treba neki rođak da mi nabavi

Saitek Pro Pedals, to je ok a sad...

ili Saitek X52 Pro flight System

ili Saitek Pro Flight Yoke i onaj throttle (3 ručice)

Šta da uzmem??
Nikola
QUOTE(Iceman_37 @ Oct 15 2009, 23:11) *

E ljudi treba neki rođak da mi nabavi

Saitek Pro Pedals, to je ok a sad...

ili Saitek X52 Pro flight System

ili Saitek Pro Flight Yoke i onaj throttle (3 ručice)

Šta da uzmem??

saitek pro flight sa throttleom je super... a u kompletu sa pedalama je savrshen. X52 je vishe za lock on i druge borbene simulacije i arkade s obzirom da je u pitanju HOTAS, shto ti u FS ne treba. smile.gif
Iceman_37
[quote name='Nikola' date='Oct 15 2009, 23:57' post='32992']
[quote]
saitek pro flight sa throttleom je super... a u kompletu sa pedalama je savrshen. X52 je vishe za lock on i druge borbene simulacije i arkade s obzirom da je u pitanju HOTAS, shto ti u FS ne treba. smile.gif
[/quote]

Ok to ću. Zanima me jer osećaj tj. koliko je lagano upravljati tim volanom jer približan osećaj ko u pravom avionu, cessni itd. Mislim da si ti leteo pa znaš?

e ovaj quote...bem ga...
Nikola
ah, sredice admin quote... valjda smile.gif

nisam ja leteo u RL na cessni, ali kazu da je ok osecaj u odnosu na CH recimo koji je dosta nezan, pogotovo pedale...
Marcony
Imam Saitek yoke i pedale. Odlican je osecaj kada letis na "civilnim" avionima.

Jos samo neki kokpit da se napravi... smile.gif
JAT297

QUOTE(Stefan @ Sep 23 2009, 22:19) *

Stefane jesi li siguran da posle prvog Q2008 resen taj problem ?
Pitam te zato sto hocu da vratim svoj yoke COMP Desku kako bi mi ga zamenili , pa bih te zamolio ako postoji neki link na sajtu saiteka ili gde si to vec to video da mi poslajes kako bih to njima dokumentovao .

Hvala puno

Nikola
QUOTE(JAT297 @ Oct 16 2009, 14:12) *

Pitam te zato sto hocu da vratim svoj yoke COMP Desku kako bi mi ga zamenili , pa bih te zamolio ako postoji neki link na sajtu saiteka ili gde si to vec to video da mi poslajes kako bih to njima dokumentovao .

Hvala puno

ja sam negde procitao isto to tako da je rekao bih 100% sigurno smile.gif
JAT297
QUOTE(Nikola @ Oct 16 2009, 15:17) *

QUOTE(JAT297 @ Oct 16 2009, 14:12) *

Hvala puno

ja sam negde procitao isto to tako da je rekao bih 100% sigurno smile.gif

Super samo jos da zamenim .
Stefan
QUOTE(Iceman_37 @ Oct 16 2009, 00:02) *

QUOTE(Nikola @ Oct 15 2009, 23:57) *

Ok to ću. Zanima me jer osećaj tj. koliko je lagano upravljati tim volanom jer približan osećaj ko u pravom avionu, cessni itd. Mislim da si ti leteo pa znaš?

e ovaj quote...bem ga...

Sto se tice odnosa sa RL, dobar je, nije bas idealan, meni se ne svidja na primer motanje koje mi je nekako "labavo" u odnosu na cesnicu tipa 172/152 ali sve u svemu odlicna stvar, uzivam dok letim sa njom smile.gif

@Ognjen

Menjaj, proverena je informacija, samo nemam nazalost nista zvanicno da ti dam smile.gif
JAT297
Hvala Stefane ,idem u ponedeljak da ih gazim smile.gif
Sava
KUPIO SAM GA U AVGUSTU...

Odlicna stvar samo ima onaj phantom key...
Nikola
kako da proverim kad je napravljen i da li ima te fantom probleme?
Stefan
To sam se i ja pitao, ali nisam nasao odgovor. U svakom slucaju sve verzije proizvedene posle prvog kvartala 2008. nemaju taj problem. E sad treba da ubodes nekog prodavca koji to ne drzi 2 godine na lageru, vec ih je skoro nabavio i neces imati problema sto se tice tog phantom dugmeta tongue.gif
Nikola
Planiram da sledece nedelje uzmem jedan ovaj da castim sebe za novu godinu, pa se bojim kako ce da radi. Izgleda da je lutrija pogoditi koji radi a koji ne. pitacu da l mogu da zamenim
Sava
Kupi..neces se pokajati.Ako imas love uzmi i pedale..
Tih 200$ koje sam dao su najbolja investicija u mom zivotu
Nikola
ma nemam kesha za pedale sad, zato ce stari dzojstik da ostane da bih mogao rudder da kontrolisem, a pedale prvom prilikom cim nakupim josh kesha smile.gif
Stvar je u tome da mi se ne daje kesh za neshto shto ce u toku sletanja da mi zatvara tockove i slicne gluposti... nadam se da ce lepo da radi.
Marjan
Moj je imao fantom problem - sam je pritiskao dugme za promenu pogleda. Desetak puta sam brisao assignment za view sa tog dugmeta i na kraju je prestalo i nema ga vec vise od godine smile.gif

Jedno pitanje: da li je nekome uspelo da odredi neko dugme na volanu kao online PTT dugme,... ja sam pokusavao prema uputstvima koristeci onaj program koji ide uz njega kao i preko fsuipc, ali nisam uspeo.
Nikola
vrlo jednostavno, podesish na tastaturi koje dugme hocesh da bude PTT, i onda u STT programu (saitekov program za profile) dodelish za to dugme kad pritisnesh da on na tastaturi pritisne to dugme shto si odredio za PTT
Marjan
hvala ti, ali to sam i radio i probao sam bar jedno 5 puta pre nego sto sam odustao. Jednostavno nije radilo, mora da mi je neki detalj promakao
Nikola
morash da aktivirash profil koji si napravio, da li si to uradio? STT moze da ima gomilu profila, recimo ja za FS2004 imam profile za MD11, za 747, za 737, a imam i za LockOn recimo. Shta god da letim, samo prebacim profil i imam spremne kontrole
Stefan
Poslusaj Nikolu i ja sam tako radio, tako da meni ono malo crveno dugme na levoj strani iza, sluzi za PTT, a dugmici A1 i A2 za trim, as real as it gets sto se tice 737 tongue.gif

Nikola, uzmi, imas pravo na garanciju koja bi trebala to da resava, garancija je normalno 2 godine, al pitaj ti kod nas ti se ne nikad ne zna dry.gif

Marjan
A jel ima neki poseban nacin kako se aktivira profil? Inace, sve ostalo meni radi,... trim je na prstu, flapsovi na rucici pored gasa, cak i speed brake je na rucici, ali malo zeza al nemam nikad vremena i zivaca da ga dovedem skroz u red smile.gif a jedva ponekad stignem da letim i jedan avion, tako da nema sta da se menja

Generalno, taj Saitek komplet je mnogo dobra stvar i licno mi je bio kao prelaz sa misa i tastature na dzojstik.
Stefan
Kako si podesio flapsove? biggrin.gif Meni to nikako ne uspeva, Nikola mi objasnjavao al izgleda da FSUIPC i ja ne razgovoramo bas najbolje smile.gif
Marjan
veruj mi da ne mogu tacno da se setim - da li sam bukvalno podesio tako sto sam u FS meniju dodelio jednu polugu flapsovima, a on je prepoznao po odredjeni deo hoda za svaki stepen,... znam da je bilo nesto vrlo lako - probaj da li moze nesto tako, a ja ako se slucajno setim, javljam smile.gif

A kako se aktivira odredjeni profil?
Ivanz80
u FSUIPC-u Axis assigments. Zatim Rescan taster pa pomerite polugu no.1 recimo, zatim za nju izaberete funkciju iz padajuceg menija, ali vodite racuna da sve funkcije koje izaberete u prefiksu imaju Axis...
npr.Axis Throttle1 i kontrolisace potisak samo prvog motora... I to je to , kada zavrsite sa prvom polugom , opet samo rescan pa pomerite 2 polugu...
Nikola
Uzeo sam ovo cudo. Za sad nisam primetio da ima problema sa phantom key, ali nisam dugo ni testirao. Cini mi se da pitch nije bash najsrecniji, cuje se dosta kad radim napred nazad i ume ponekad da zapne. Sve ostalo vrh smile.gif
Nikola
evo jedna slicica kako izgleda, moram da kupim LCD monitor kako bih ocistio sto, ovako nema dovoljno mesta smile.gif

IPB Image
Sava
Ti imas srece...ja nemogu da ga "zasrafim" za sto jer mi je dole one gov** za tastatuu..Pa ga drzim samo onako na vrhu.Mada i to fynkcioniste.Uopste se ne klizi.

Uskoro onda da kupim novi sto i pedale.. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
plane.gif

QUOTE(Marjan @ Dec 22 2009, 16:18) *

Moj je imao fantom problem - sam je pritiskao dugme za promenu pogleda. Desetak puta sam brisao assignment za view sa tog dugmeta i na kraju je prestalo i nema ga vec vise od godine smile.gif

Nekapiram. Kako si brisao assigment za view sa nekog dugmeta, kada je to phantom key (ko sto neko rece), nije nijedno dugme..on sam menja,,

Stefan
Nikola nek ti je sa srecom sa novom spravom! mr_green.gif

To sto malo "zapinje" i meni se desavalo, al vremenom prodje...Mene samo malo nervira kdo mog sto mi sam volan ima lufta kad se pomera levo, odnosno desno, al s vremenom sam s kapirao da je to bolje jer ga svako malo uspem zakaciti biggrin.gif
Nikola
nadam se da ce da prodje jer je vrlo nezgodno kad zelish da uradish zaokret i da drzish visinu, jer zapne po nekad. Razmishljao sam da malo podmazem ovu cevku, videcu josh. Sinoc sam probao malo i skroz je drugaciji osecaj nego sa dzojstikom. Potrebne su i pedale koje za sad nemam, al jbg smile.gif
Stoperica je super, mada mislim da bi korisnije bilo da je tu bila stipaljka za papir biggrin.gif
Marjan
@Nikola - trebace ti malo da se naviknes, ali vredi svakog centa,... i nista bez pedala biggrin.gif

@Sava - on je sam menjao view, i to po pravilu pred sletanje,... mozes da zamislis kakvo je to s. Onda sam video da je jedno dugme na desnoj rucici dodeljeno view-u, pa sam probao da ga obrisem i nekoliko puta se ponovo vracao kao da je odredjen,... na kraju se nije vracalo i nikad vise nije pravilo problem.
Marcony
I moj ima lufta. Prvo sam pomislio da nesto nije u redu sa njim, ali vidim da je to ok. Cevka je vec debelo podmazana, ne moras je dodatno mastiti smile.gif

Skoro sam uzeo i pedale... odlicne su. Sad da se uradi tabla sa prekidacima i da osecaj bude potpun!
Tosa
Gde ovo ima da se kupi kod nas, prvenstveno mislim na Beograd, molio bih neki kontakt telefon ako imate i dal može da se poruci na kućnu adresu??

Pozdrav
marko mitic
ja sam ga video zadnji put pre mesec dana mozda manje u knjizari plato na studentskom trgu i u knez mihajlovoj isto knjizara plato 011-2182 142 i cena je bila oko 12 soma koliko se secam thinking.gif
psp-man
ovo ima da se kupi u USCu, 20 i nesto soma kosta smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.